Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, μετά τη διάσταση απόψεων με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

«Δεν υπάρχει διάθεση αντάρτικου», δήλωσε στον ΣΚΑΙ επιμένοντας, ωστόσο, ότι η θέση του ήταν ολόσωστη.

«Αυτό που λέμε είναι ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί αυτό που μπορεί να γίνει», είπε χαρακτηριστικά και τάχθηκε κατά της διακοπής της πανεπιστημιακής λειτουργίας.

Για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ είπε ότι η θέση του ήταν ολόσωστη και ότι η απόφαση που ελήφθη από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ήταν η καλύτερη δυνατή.

Ο κ. Λοβερδος είπε ότι «από ‘δω και πέρα θα είναι κοινή και αδιατάραχτη η πορεία μου με το ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας πως «θα ζωντανέψουμε το χώρο, θα είμαστε μαζί και θα βαδίσουμε εν��μένοι».

«Το ΠΑΣΟΚ στήριξε τη χώρα μας στις πιο δύσκολες περιστάσεις, στις ευρωεκλογές υπήρξε ένας καινούριος συσχετισμός δυνάμεων, η απόφαση των πολιτών είναι να δεχτεί τις πολιτικές δυνάμεις που διασφαλίζουν την σταθερότητα για να γυρίσουμε σελίδα και πρέπει να γυρίσουμε αυτή τη σελίδα» επισήμανε Ανδρέας Λοβέρδος.