​Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μίλησε το βράδυ της Παρασκευής στην εκδήλωση με θέμα: «Αγώνας για μια άλλη Ευρώπη» στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Resistance» που διεξάγει η εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

«Ο αγώνας μας για την επανίδρυση της Ευρώπης πρέπει να είναι διαρκής και αμείωτος», επισήμανε.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η επανίδρυση της Ευρώπης πρέπει να γίνει σε οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βάση και σημείωσε ότι η Αριστερά με πλειοψηφική προοπτική μπορεί να παίξει καίριο ρόλο με στόχο την αλλαγή από την Ευρώπη της φτώχειας και της καταπίεσης στην Ευρώπη της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης και της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙ��Α αναφέρθηκε στο ισπανικό κόμμα Podemos, το οποίο αποτέλεσε την έκπληξη συγκεντρώνοντας 8% στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αφού, όπως είπε, «κατάφερε να μετατρέψει σε πολιτική δύναμη την αγανάκτηση του κόσμου».

Εξήρε τους αγώνες του Sinn Fein για τα δικαιώματα των πολιτών στην Ιρλανδία και αποκάλυψε ότι είχε αγωνία για την επιτυχία του εγχειρήματος της «Λίστας Τσίπρα» στην Ιταλία («Μια άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα»), σημειώνοντας ότι «είχε να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, αλλά τα κατάφεραν με λιγοστά μέσα και χρήματα».