Ισπανικός «αέρας» φύσηξε σήμερα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα. Ευρωβουλευτές του κόμματος Podemos, του κόμματος που ξεπήδησε από το κίνημα των Αγανακτισμένων των πλατειών - και που στις τελευταίες εκλογές εξέλεξε 5 ευρωβουλευτές οι οποίοι εντάχθηκαν, ήδη, στην ευρωομάδα της Αριστεράς - βρέθηκαν στην Αθήνα.

Στο εσωτερικό, πάντως, του κόμματος όλα τα μάτια είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της ΚΕ αύριο και μεθαύριο που πραγματοποιείται στη σκιά των εσωκομματικών κειμένων που είδαν, τις τελευταίες μέρες, το φως της δημοσιότητας.

H εισήγηση της ΠΓ τέθηκε χθες σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε σε ποσοστό 70%, με την Αριστερή Πλατφόρμα να μην ψηφίζει το θέμα των συμμαχιών και της οργανωτικής ανασυγκρότησης ενώ υπήρξαν και 2 λευκά. Στο κείμενο επισημαίνεται η ανάγκη να δοθεί έμφαση στα ενωτικά, ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του κόμματος και τονίζεται πως απαιτείται να υπάρξει ενιαία εκφορά στον πολιτικό λόγο ώστε «να μη δώσουμε, πλέον, αφορμές με αυθαίρετες ερμηνείες της πολιτικής μας γραμμής».

Στην εισήγηση προς την ΚΕ ασκείται κριτική στα συλλογικά όργανα, με πρώτη την ΠΓ, πως σε μεγάλο βαθμό «αδρανοποιήθηκαν».