Ότι είναι το «θύμα της υπόθεσης» με τις πλαστές εγγυητικές επιστολές με τις οποίες κατηγορείται ότι διεκδικούσε επιχορηγήσεις του Δημοσίου εταιρεία του, δήλωσε ο κ. Τζιώτης στο Star, ο οποίος φέρεται επίσης να είναι σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρα.

«Υπήρχε επιστολή από το υπουργείο προς εμάς ότι δεν υπήρχαν χρήματα. Ήταν η τυπική έγκριση της διαδικασίας και γνωρίζαμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να την αποσύρουμε την επιστολή σε κάθε περίπτωση. Εμείς λόγω της βραδύτητας των γραφειοκρατικών διαδικασιών λέμε αφού υπάρχει ας την αφήσουμε, ούτως ώστε να εγκριθεί τουλάχιστον η τυπική διαδικασία. Και δύο εβδομάδες μετά διαπίστωσε εταιρεία δική μας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά» δήλωσε στον Β. Γκούμα.

Ο ίδιος ρώτησε: « Το μόνο όνομα που έχει διαρρεύσει από τα 17 είναι το δικό μου, εσείς πως το κρίνετε;». Αναρωτήθηκε επίσης «δεν υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες αυτό;».

Στην ερώτηση για το αν όντως είναι σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα απάντησε: «Ναι και με τιμά αυτό, μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου που έληξε». Δεν δέχθηκε πάντως να απαντήσει στο αν ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για την υπόθεση και αν συνομίλησε μετά την αποκάλυψή της μαζί του.

Για το αν θα παραιτηθεί από σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε: «είμαι το θύμα της υπόθεσης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως διαψεύδει ότι ο κ. Τζιώτης ήταν σύμβουλος του κ. Τσίπρα και υποστηρίζει ότι η μοναδική συνεργασία που υπήρξε ήταν με τη διαφημιστική εταιρεία του, η οποία επισημαίνει ότι είχε συνεργασία και με άλλους οργανισμούς.