Αυτοσυγκράτηση συνέστησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη, σχετικά με τις θέσεις τους που προκαλούν εσωτερικές τριβές στην κυβέρνηση, σε ζητήματα όπως η διαθεσιμότητα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση στην πορεία εξόδου από την κρίση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, το στίγμα θα πρέπει να δοθεί σε κρίσιμα θέματα που ενδιαφέρουν τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, όπως ειδικότερα τα φορολογικά θέματα, οι ρυθμίσεις αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα διαβίωσης.

«Θέλει αυτοσυγκράτηση αυτή η συζήτηση» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι «άλλο είναι η χαλάρωση της πορείας για την έξοδο από την κρίση, με το οποίο σίγουρα δεν συμφωνούμε» και «άλλο πράγμα είναι η αλλαγή φάσης στην οποία βρισκόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη», στην οποία πρέπει να περιλαμβάνονται όλα τα θέματα, η δημόσια διοίκηση, το κράτος, η οικονομία, τα φορολογικά κ.ά.

Σχετικά με τα προαπαιτούμενα ανέφερε ότι το θέμα είναι να τίθενται όλα τα ζητήματα, αλλά με οργανωμένο τρόπο και ότι αυτό είναι κάτι που θα το κάνει ο ίδιος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Δεσμεύθηκε ακόμα να υπάρξει συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ για όλα τα θέματα, όπως μεταξύ άλλων και αυτού που αφορά τη «μικρή ΔΕΗ».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Βενιζέλος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, υποστηρίζοντας ότι γύρισε «μπούμερανγκ» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ μίλησε και για «φιάσκο», «σκευωρία» και «λάσπη».

Ανέφερε επίσης ότι αν και το ΠΑΣΟΚ προτείνει θέματα στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υπάρξουν βήματα εθνικής ενότητας και συνεννόησης, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μόνο που θέλουν είναι να μη συνομιλούν με κανέναν, ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με τη ΝΔ, ούτε με την κυβέρνηση ούτε με το ΚΚΕ, αλλά μόνο με το κόμμα του κ. Καμμένου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και οργανωτικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ.