«Σας υποδέχομαι ως έναν μεγάλο φίλο της Ελλάδας» είπε ο Κάρολος Παπούλιας στον Λι Κετσιάνγκ, τον οποίο υποδέχθηκε στο Προεδ��ικό Μέγαρο.

«Οι χώρες μας, χώρες δύο μεγάλων πολιτισμών, που έδωσαν πολλά στον κόσμο, συνεργάζονται και σήμερα έχοντας κοινά συμφέροντα» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού δείχνει τη βούληση της χώρας του να συνεχιστεί η συνεργασία Ελλάδας-Κίνας.
2117122.jpg
«Τις δύο ημέρες που βρίσκομαι εδώ έχω νιώσει την ιστορική βάση της ειλικρινούς φιλίας μας» αποκρίθηκε ο Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε έντονη επιθυμία να επισκεφθεί την Ελλάδα: «Είχα έντονη την επιθυμία να την επισκεφθώ, όχι μόνο λόγω της συνεργασίας μας αλλά και προσωπικά, γιατί θαυμάζω τον ελληνικό πολιτισμό».
2117115.jpg
«Εξοχότατε, σας θεωρούμε παλιό, καλό φίλο της Κίνας» είπε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Λι Κετσιάνγκ, με τον κ. Παπούλια να ανταπαντά «έτσι νιώθω και εγώ».
2117113.jpg2117109.jpg
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Κινέζου πρωθυπουργού, στο οποίο παρακάθισαν ο πρωθυπου��γός Α. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, οι υπουργοί Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας.