Την Ακρόπολη επισκέπτηκαν το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς και ο Λι Κετσιάνγκ, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού στη χώρα μας.

Ο Λι Κετσιάνγκ δήλωσε ότι νιώθει «θαυμάσια» που βρίσκεται στον Ιερό Βράχο ενώ πρόσθεσε πως είναι η πρώτη φορά που βλέπει την Ακρόπολη από τόσο κοντά.
2116799.jpg
«Η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα με πολύ καλούς ανθρώπους. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την Ελλάδα» πρόσθεσε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς, o οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Γεωργία, τόνισε από την πλευρά του ότι θα δουν και οι πολίτες στην καθημερινότητά τους τα οφέλη από τη συνεργασία με την Κίνα, ενώ πρόσθεσε ότι ο Κινέζος πρωθυπουργός «ενθουσιάστηκε με την Ακρόπολη».
2116796.jpg
Οι δυο ηγέτες θα επισκεφθούν στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Ικονίου στον Πειραιά, ενώ αμέσως μετά θα μεταβούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 12 το μεσημέρι, ενώ ο Κάρολος Παπούλιας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Λι Κετσιάνγκ παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκου Δένδια, της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.