Μπάχαλο για ακόμη μια φορά σε επιτροπή της Βουλής με πρωταγωνιστές τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Παναγιώτη Ρήγα και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Η κόντρα έγινε με φόντο την δικογραφία για τα υποβρύχια που ήρθε στη Βουλή στις 4 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία έκλεισε και για το γεγονός ότι με το πέρας της β’ Συνόδου της Ολομέλειας παραγράφηκαν και τα όποια αδικήματα υπουργών των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Όταν πήρε τον λόγο ο κ. Ρήγας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να παρεμβαίνει με αποτέλεσμα ο βουλευτής και γγ της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να «εκραγεί» και να λάβει χώρα ο παρακάτω δίαλογος :

-Π. Ρήγας : θα παρακαλούσα την ανήλικη εισαγγελέα του ΣΥΡΙΖΑ να μη διακόπτει.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ως κατηγορούμενοι βλέπετε παντού εισαγγελείς.

Νωρίτερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και της κυβέρνησης, όπου ζήτησε την παραίτησή τους, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση μεθόδευσε το κλείσιμο της Βουλής για να μην εκτεθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια: «Είναι λόγος παραίτησής σας. Είναι λόγος παραίτησης της κυβέρνησής σας. Είναι λόγος σύγκλησης της Ολομέλειας» είπε η βουλευτής απευθυνόμενη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης X. Aθανασίου εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν υπήρξε προκαταρκτική έρευνα της δικαιοσύνης για τα υποβρύχια, διότι όπως είπε απαγορεύεται από τον νόμο να γίνει κάτι τέτοιο, εάν και εφόσον εμφανιστούν ονόματα πολιτικών.

«Αν ήξερα το περιεχόμενο των δικογραφιών που περιέρχονται μαζικά στο γραφείο μου από την Εισαγγελία και ότι θα έκλεινε η Βουλή, θα τις είχα στείλει νωρίτερα για να δεχθεί ένα ακόμη πλήγμα αξιοπιστίας και προχειρότητας ο ΣΥΡΙΖΑ και να καταπέσει η σκευωρία» απάντησε ο κ. Αθανασίου, ο οποίος διευκρίνισε ότι στο γραφείο του οι δικογραφίες, μαζί με πολλές άλλες που δεν αφορούν σε υπουργούς, έφτασαν στις 5 Μαΐου. Στις 9 Μαΐου, πρόσθεσε, έκλεισε η Βουλή για τις εκλογές και στις 28 ξανάνοιξε, στις 30 Μαΐου ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέγραψε για να φύγουν οι δικογραφίες και στις αρχές της εβδομάδας απεστάλησαν, οπότε στη Βουλή πρωτοκολλήθηκαν στις 4 Ιουνίου.

Μάλιστα, απαντώντας στην Ζωή Κωνσταντοπουλου παρομοίασε τον ΣΥΡΙΖΑ με την ομάδα της Ισπανίας στο Μουντιάλ στον αγώνα με την Ολλανδία: "έβαλε ένα γκολ και έφαγε πέντε''!

Η ένταση συνεχίστηκε αυτή τη φορά ανάμεσα στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλο:

Ο κ. Τριαντάφυλλος αποκάλεσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «οχετό», «αρχάγγελο της συκοφαντίας», ενώ η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «κοπρολόγο» και «μπουρδολόγο».

Κ.Τ.: Το 1989 θα το κουβαλάτε πάντα.

Ζ.Κ.: Οι γενετικές αναφορες ειναι φασισμός.

Κ.Τ.: Εσείς που μεγαλώσατε στα σαλόνια της διαπλοκής.

Ζ.Κ.: Κοπρολογείτε.

Κ.Τ.: Είστε ο αρχάγγελος της συκοφαντίας

Ζ.Κ: Η μπουρδολογια και η κοπρολογία εχει τα όρια της.