«Στο προηγούμενο διάστημα προβήκαμε σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν μεταρρυθμίσεις, είτε στο κράτος είτε στους άλλους θεσμούς, πολλές όμως από τις οποίες έχουν στοιχεία που χρειάζονται επανεξέταση» δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Βασ. Κεγκέρογλου.

Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι στόχος τελικά είναι όχι να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις αλλά να προωθηθούν, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». "Δυστυχώς η στασιμότητα που υπάρχει σε πολλούς τομείς είναι λόγω του γεγονότος ότι η μεταρρύθμιση που είναι μια έννοια διαρκών αλλαγών, προκειμένου να πετύχεις το στόχο θα πρέπει να προωθείται συνεχώς χωρίς στασιμότητα".

Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ως παράδειγμα τους επαγγελματίες που έχουν πρόβλημα με την ένταξη στις ρυθμίσεις χρεών. "Πέρσι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατέληξε σε μια συγκεκριμένη ρύθμιση η κυβέρνηση, η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες" τόνισε, ενώ υπενθύμισε ότι πάνω από 250.000 στον ΟΑΕΕ δεν έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις.

Για τη διαμάχη μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Λοβέρδου για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, ο υφυπουργός Εργασίας υποστήριξε: "Ο κ. Λοβέρδος έθεσε ένα συγκεκριμένο θέμα που το είχε θέσει και ο προηγούμενος υπουργός, του αριθμού των υπαλλήλων που πρέπει να επανατοποθετηθούν μέσω κινητικότητας. Αν το περιορίσουμε στο αριθμητικό θεωρώ ότι δεν είναι μείζον. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ένα γενικότερο θέμα που δεν έχει να κάνει τώρα μόνο με το υπουργείο Παιδείας" και πρόσθεσε: "Είναι αναγκαίο να επανεξετάσουμε όλες τις αρνητικές πτυχές των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει και να δούμε ποιες μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες για να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο κράτος".

Πρόσθεσε ακόμη ότι "το ΠΑΣΟΚ έχει βασική θέση που κάνει λόγο για αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις και ότι ευκαιρίες προκειμένου να αξιολογηθούν πρέπει να έχουν όλοι".