​Την διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση παραμένει απόλυτα προσηλωμένη και πιστή στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν καθώς είναι το μοναδικό μέσο εξόδου από την κρίση, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας στον επίτροπο Γιοχάνες Χαν μετά τη συνάντηση τους, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

foto1.jpg

Από την πλευρά του ο κ. Χαν τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να στηρίξουμε τις ΜμΕ, να τις χρηματοδοτήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα για τη δημιουργία νέων ακόμη και μέσω clusters (συνεργατικών σχηματισμών). Μπορούμε να μετρήσουμε τον βαθμό της επιτυχίας της Ελλάδας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Επίσης ο κ. Χαν προσέθεσε ότι «όλοι μαζί, από κοινού, θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να διασφαλίσουμε την καλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία για την επίτευξη καλύτερων προοπτικών για την Ελλάδα».

foto2.jpg

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για την απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται αλλά και για τα νέα κονδύλια, προκειμένου να υπάρξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα αποτελέσματα ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

«Τα εργαλεία του ΕΣΠΑ πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο», τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Ο Επίτροπος Χάν, αναφερόμενος στο νέο ΕΣΠΑ, τόνισε ότι η Ελλάδα θα λάβει έως το 2020, είκοσι δισ. ευρώ από τα διαθρωτικά ταμεία της Ένωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

φωτο eurokinissi