Την ώρα οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ ετοιμάζονται για νέα 48ωρη απεργία αντιδρώντας στην αξιολόγηση των οργανισμών που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ο υπουργός Παιδείας Α.Λοβέρδος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συμπληρωματικής προκήρυξης θέσεων για τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων.

Ο υπουργός απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Φωτίου, ανακοίνωσε ότι εντός 50 ημερών θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στα οκτώ ΑΕΙ που έχουν διαθέσιμους διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ δεν θα απολυθεί κανείς στο διάστημα που θα γίνεται αξιολόγηση και θα έχουν προκηρυχθεί οι 600 θέσεις.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «προσχεδιασμένη εξαπάτηση» των υπαλλήλων και ρώτησε τον υπουργό Παιδείας αν θα είναι «Πόντιος Πιλάτος ή υπερμνημονιακός υπουργός». Ανέφερε δε ότι στις 16 Ιουνίου έγινε η προκήρυξη για την πρόσληψη ιδιώτη αξιολογητή και στις 17 Ιουνίου αποφασίσθηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ με 142.000 ευρώ των τεχνικών προδιαγραφών της αξιολόγησης. «Τα κριτήρια αξιολόγησης θα πάνε πάλι σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ;», αναρωτήθηκε η βουλευτής με τον υπουργό να διαβεβαιώνει πως δεν έχει δώσει καμία κατεύθυνση για την αξιολόγηση.

Εν τω μεταξύ, χθες Πέμπτη ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία για την ολιγοήμερη παράταση του καθεστώτος διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των πανεπιστημίων, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.