​Συνεχίζεται η σκληρή κόντρα συγκυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τη δικογραφία για τα υποβρύχια, που έφτασε στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ��ροέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε σήμερα πως η δικογραφία έφτασε στην Βουλή μαζί με 11 ακόμα για άλλες υποθέσεις, αφού είχε πρωτοκολληθεί το διάταγμα για το κλείσιμο, το οποίο δε θα ήταν δυνατόν να αλλάξει για ένα ανύπαρκτο θέμα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η κ.Βούλτεψη διευκρίνισε πως «δεν παραγράφεται τίποτα» καθώς εκτός από το αδίκημα της απιστίας, «όλα τα υπόλοιπα αδικήματα υπάγονται στο νόμο περί ξεπλύματος χρήματος και έχουν 20ετή παραγραφή».

Ειδικότερα, η κ. Βούλτεψη είπε πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση των υποβρυχίων, έχουν γίνει δυο εξεταστικές, μια ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή με κάλπη, μια προκαταρκτική εξέταση και μια συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών, κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δια του βουλευτή του Θεόδωρου Δρίτσα, εκτίμησε πως από τις έως τώρα εργασίες δεν προκύπτει αξιόπιστη νομική τεκμηρίωση.

Η κ. Βούλτεψη, πρόσθεσε επίσης, πως μετά από όλες αυτές τις διαδικασίες, η απόφαση της Βουλής για το συγκεκριμένο θέμα είναι αμετάκλητη και δεν μπορεί να επανέλθει.

«Είναι μια σαχλαμάρα το θέμα αυτό» πρόσθεσε.

Είπε μάλιστα πως αν ο Πρωθυπουργός είχε αναβάλει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για να πάει σε άλλο χώρο να συνεδριάσει για κείμενο αμφισβήτησης «θα μας είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια» και πως «θα είχε γίνει επανάσταση».

Σύμφωνα με την κ.Βούλτεψη αυτό που προέχει για την κυβέρνηση είναι η επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα.

«Δεν πρόκειται η χώρα να βγάλει λεφτά αν η κ. Κωνσταντοπούλου κάνει παραστάσεις» τόνισε και υπογράμμισε πως στην υπόθεση των υποβρυχίων «κάτι έχει συμβεί εκεί που δεν είναι η δουλειά μου. Με ενδιαφέρουν οι κινέζοι».

Αναφερόμενη στις ενδοκυβερνητικές τριβές η κ.Βούλτεψη τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, ενώ σχολιάζοντας τα περί λαϊκής δεξιάς από τη μια και μεταρρυθμιστών από την άλλη, η κ. Βούλτεψη τόνισε πως αυτά τα ακούει βερεσέ και πως «η πραγματική μεταρρύθμιση είναι να είσαι λαϊκός».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ