​Διχάζουν υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της συγκυβέρνησης οι απολύσεις στο Δημόσιο. Ο Θόδωρος Πάγκαλος ξεσπαθώνει και ζητά να απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το μνημόνιο δεν είναι μ��ν ευτυχία, αλλά ευκαιρία.

«Πρέπει να απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι, κρατάμε υπαλλήλους που προσλήφθηκαν με αμφισβητούμενες διαδικασίες…. Το μνημόνιο είναι δυστυχία, αλλά και παράλληλα ευκαιρία.» ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Εντωμεταξύ, μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο που αρχικά είχε αντιταχθεί στην απόλυση περίπου 600 διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, τη σκυτάλη πήρε ο Αργύρης Ντινόπουλος. Σε συνάντησή του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ θεώρησε λογικές τις ανησυχίες των εργαζομένων για ενδεχόμενες απολύσεις, αν και ξεκαθάρισε πως οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας θα τηρηθούν.

Αλλά και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που βάσει μνημονίου, οφείλει να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων στους οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο Μεταφορών, τάχθηκε κατά των απολύσεων.

«Τι θα πει εμείς δεσμευτήκαμε απέναντι στους δανειστές μας; Τι είναι αυτό. Ας κάτσουμε να δούμε πού ακριβώς είναι το πρόβλημα, πώς μπορούμε όλη αυτή τη διαδικασία των απολύσεων να τη μετατρέψουμε σε προσλήψεις» ανέφερε στο ΒΗΜΑ Fm.

Άλλοι υπουργοί εμφανίζονται ενοχλημένοι από τη στάση συνάδελφων τους που βάζουν εμπόδια στην ψηφισμένη κυβερνητική πολιτική που έχει ήδη εγκρίνει η Βουλή.

«Δεν γίνεται να μπούμε σε μία συνθήκη στην οποία κάθε εφαρμοστής και εκτελεστής -γιατί αυτό είναι οι υπουργοί- της νομοθεσίας που ενέκρινε το ελληνικό κοινοβούλιο θα αρχίσει να λέει "ξέρετε εμένα δεν μου αρέσει αυτό"» είπε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στο Mega.

«Δεν μπορεί κανείς να έχει προσωπική στρατηγική, υπάρχει συμφωνημένος δρόμος, χρειάζεται προσοχή σε δηλώσεις για την κυβερνητική πολιτική.» σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης στο ράδιο Αθήνα.

Στα κάγκελα είναι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς ενώ οι ίδιοι πήραν το πολιτικό κόστος να ψηφίσουν δύσκολα μέτρα, τώρα εμφανίζονται υπουργοί να θέτουν ενστάσεις για την εφαρμογή τους.

«Με τον Λοβέρδο εκπλήσσομαι ειλικρινά. Άκουσα και τη χθεσινή του δήλωση και είπα εντάξει, αυτός είναι άπαικτος πλέον. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς, γιατί χάνουμε τα λόγια μας» είπε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπι��ή στο Mega.

Πολλές συζητήσεις προκαλεί όμως παλαιότερο άρθρο (2011) του νέου επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Χριστόδουλου Στεφανάδη στην «Καθημερινή», στο οποίο έκανε ευθέως αναφορά για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. O ίδιος διευκρινίζει πως ως επιστήμονας είχε κάνει καταγραφή διαφόρων σεναρίων για την ελληνική οικονομία και η «συντεταγμένη επιστροφή στη δραχμή» δεν ήταν το προτιμητέο.