Την εντονότατη αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση συνολικά αλλά και με το ΠΑΣΟΚ ξεχωριστά προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με την αφορμή της αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή (η οποία προκάλεσε τη δυσαρέσκεια σύμφωνα με πληροφορίες του κ. Βενιζέλου).

«Όταν καταθέσαμε πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των Υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κάποιοι μας είπαν ότι «εξυπηρετούμε συμφέροντα» και μας καλούσαν σε…μονομαχία.

Αφού ψήφισαν κατά της διερεύνησης- κάνοντας για άλλη μια φορά το σωματοφύλακα των ποινικώς υπολόγων πολιτικών τους εταίρων και των εαυτών τους, μας καλούσαν «να πάμε στον Εισαγγελέα». Το κάναμε. Θέσαμε υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Διαφθοράς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, όπως προέκυψαν από τη συζήτηση στη Βουλή. Και με τα δεδομένα αυτά, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι προέκυψαν στοιχεία προς διερεύνηση, περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου. Κι εκείνοι έκλεισαν τη Βουλή!

Με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο αποδείχθηκε ότι Σαμαράς-Βενιζέλος, Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, είναι συνέταιροι όχι μόνον στην καταστροφή του ελληνικού λαού και της χώρας, αλλά και στην διάπραξη ή τη συγκάλυψη των πιο σοβαρών εγκλημάτων κατά του δημοσίου» υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κωνσταντοπούλου: προκλητικές και δύσοσμες αντιδημοκρατικές εργολαβίες

Από την πλευρά της η Ζωής Κωνσταντοπούλου, υπεύθυνη της Επιτροπής Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «αποκαλύπτονται περίτρανα οι προκλητικές και δύσοσμες αντιδημοκρατικές εργολαβίες της Κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, που εργάζονται συνεταιρικά εναντίον της διαφάνειας και υπέρ της συγκάλυψης ποινικών και πολιτικών ευθυνών, που βαρύνουν τους επιτελείς τους.

Η διαδρομή της δικογραφίας για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αποτελεί επιτομή κοινοβουλευτικού και κυβερνητικού ξεπλύματος» .

Βούλτεψη: η αξιωματική αντιπολίτευση σκιαμαχεί

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει τη φαρσοκωμωδία σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να καλύψει τα κείμενα αμφισβήτησης της ηγεσίας του που πλέον πέφτουν σαν βροχή.

«Εν μέσω άλλης μιας συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας και καθώς κορυφώνεται η αγωνία για τη συνεδρίαση της Κ.Ε. (εκτός και αν αναβληθεί ξανά), η αξιωματική αντιπολίτευση σκιαμαχεί παριστάνοντας ότι... ναυμαχεί!», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά χρησιμοποιεί τα ίδια τα πρακτικά της συνεδρίαση�� της Βουλής του Δεκεμβρίου 2013 για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, για τα οποία προφανώς το Κοινοβούλιο όχι μόνο έχει λάβει γνώση, αλλά έχει αποφανθεί αμετάκλητα μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας».

ΠΑΣΟΚ: παιδαριώδη τα δικονομικά τεχνάσματα της Κωνσταντοπούλου

Το ΠΑΣΟΚ επίσης,σε νέα ανακοίνωσή του ανέφερε: « Αν ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι με τα παιδαριώδη δικονομικά τεχνάσματα της κας Κωνσταντοπούλου «έκρινε» κάτι η Δικαιοσύνη, αυταπατάται ίσως αλλά δεν παραπλανά κανένα. Η εισαγγελία έκανε - στο επίπεδο του Αρείου Πάγου - το μόνο που μπορούσε να κάνει . Έστειλε πίσω στη Βουλή τα πολιτικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής στις 18.12.2013 μαζί με τις αποστομωτικές απαντήσεις που είχε λάβει. Τίποτα άλλο.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κινήσει οποιαδήποτε κοινοβουλευτική διαδικασία είχε στη διάθεση του παραπάνω από έξι μήνες: από το Δεκέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014. Δεν έκανε όμως τίποτα .

Νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φόβιζε το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρο του μια ακόμη συζήτηση για άθλιες συκοφαντίες και σκευωρίες; Δεν έχει συνετιστεί επιτέλους, ώστε να εγκαταλείψει τη γραμμή αυτή;

Όσο για την λήξη των εργασιών της κοινοβουλευτικής συνόδου, μπορεί να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ την τελική του θέση; Ήθελε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και εξακολουθεί να θέλει τη διάλυση της Βουλή�� που θα σήμαινε και άμεση λήξη της συνόδου ή όχι ;».