«Ραντεβού» τον Σεπτέμβρη δίνει η ελληνική κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση του χρέους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρωθυπουργός εκτιμά για το χρέος ότι η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τον καλύτερο συγχρονισμό στην τελική διαπραγμάτευση για την περαιτέρω μείωση του χρέους. Δηλαδή εκτιμά, ότι μέσα στο καλοκαίρι που η Ευρώπη κατεβάζει ρολά, δεν μπορεί να ξεκινήσει την συζήτηση.

Είναι σαφές όμως παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός δε�� θέλει να καθυστερήσει η συζήτηση για το 2015. Το καλύτερο σενάριο συνεπώς, όπως πιστεύουν στην κυβέρνηση, είναι να αρχίσει η συζήτηση τον Σεπτέμβριο, ώστε να έχει ωριμάσει η τελική λύση έως το Νοέμβριο.

Το βλέμμα του κ. Σαμαρά είναι στραμμένο στο αυριανό Eurogroup – το πρώτο με τη συμμετοχή του νέου υπουργού Οικονομικών - ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς δίνει σαφείς οδηγίες για να προχωρήσουν τα προαπαιτούμενα ώστε να μην υπάρξει ζήτημα με την καταβολή των δόσεων, ενώ αποσυνδέει σαφώς την εκταμίευση των επόμενων δόσεων από την προοπτική της νέας εξόδου στις αγορές.

Ο πρωθυπουργός εκτιμά ακόμα ότι η αυριανή επίσκεψη του Κινέζου ομολόγου του θα έχει μεγάλη σημασία για την προώθηση των επενδύσεων σε οδικούς άξονες- σιδηροδρόμους - αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, το οποίο θα επισκεφθούν το Σάββατο.