Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία για την ολιγοήμερη παράταση του καθεστώτος διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των πανεπιστημίων.

«Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Θεανώ Φωτίου να καταγγέλλει, ότι η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία στη Βουλή για να καλύψει την εξαπάτηση ενός ολόκληρου κλάδου από το υπουργείο Παιδείας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, αναφερόμενος στην τροπολογία, είπε, ότι «ο κ. Λοβέρδος προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει τα δημιουργημένα προβλήματα» κ��ι δεν απέκλεισε «να απαιτηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση στην περίπτωση που καθυστερήσει η αξιολόγηση των Οργανισμών και έρθει μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας».

«Επικοινωνιακό διαπληκτισμό» των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατήγγειλε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή αλλά και εμπαιγμό των υπαλλήλων.

«Όχι» στην τροπολογία δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη καταγγέλλοντας, ότι την ίδια ώρα που δεν λειτουργεί τίποτα στα πανεπιστήμια και έχει υποβαθμιστεί πλήρως η λεγόμενη «δωρεάν λαϊκή παιδεία» η κυβέρνηση κόβει προσωπικό με λογιστικούς όρους.