Νέα εστία εσωκομματικής έντασης πυροδοτεί στον ΣΥΡΙΖΑ η επιστολή του επικεφαλής της "σοσιαλιστικής τάσης" του κόμματος, Αλέξη Μητρόπουλου.

Στην επιστολή του που τιτλοφορείται «κείμενο συμβολής στον προβληματισμό για περαπέρα νικηφόρα πορεία» αναφέρεται στις στρατηγικές συμμαχίες που καλείται να χαράξει το κόμμα του χαρακτηρίζοντας «γραφική» την επιμονή ορισμένων στο εσωτερικό του για πρόσκληση συνεργασίας στο ΚΚΕ, αναφερόμενος προφανώς στην «Αριστερή Πτέρυγα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη!

«Ορισμένοι ομιλούν για μια νέα ουσιαστική πρωτοβουλία που πρέπει να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τα σχήματα αυτά, και κυρίως προς το ΚΚΕ. Αυτό πρέπει να γίνει άσχετα αν ακούγεται όλο και περισσότερο προσχηματικό, όλο και περισσότερο ακατόρθωτο.Η διαρκής όμως επανάληψη της συζήτησης περί μιας τέτοιας πρωτοβουλίας καταντά εν τέλει και μια προφανώς «γραφική» προσέγγιση που συσκοτίζει την πραγματικότητα και ενσπείρει αμηχανία σε όλο το κοινωνικό σώμα» υποστηρίζει συγκεκριμένα ο κ. Μητρόπουλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει τα χαμηλά εκλογικά ποσοστά των άλλων κομμάτων της Αριστεράς και επισημαίνει : «Η απίσχναση έως εξαφάνισης των εν δυνάμει συμμάχων από τα αριστερά, αντικειμενικά και υποκειμενικά, δημιούργησε κενό συμμαχιών. Ο λαός απέρριψε τις προτάσεις της «δραχμικής», «ευρωπολεμικής» ή «αντευρωπαϊκής Αριστεράς».

Προσθέτει επίσης στην επιστολή του: «Υπ’ αυτούς τους όρους, δεν είναι σοβαρό να προσβλέπουμε και να μιλούμε διαρκώς για πολιτική συμφωνία, αλλά να καλούμε τη συμπαράταξη για την ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, για την επαναφορά του συλλογικού εργασιακού πολιτισμού, για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας κλπ».