Θέμα επαναδιαπρ��γμάτευσης και των αποκρατικοποιήσεων θέτει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος!

Όπως δήλωσε ο κ. Κουκουλόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», η λεγόμενη «μικρή» ΔΕΗ και οι αποκρατικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μπορεί να είναι θέμα επαναδιαπραγμάτευσης, ενώ για την εταιρεία της ύδρευσης της Θεσσαλονίκης υπενθύμισε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. «Μετά το άτυπο δημοψήφισμα -δεν ήταν νομότυπο, βέβαια, αλλά ψήφισαν 300.000 άνθρωποι- δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Θα μείνουμε στον τύπο της μνημονιακής υποχρέωσης;» διερωτήθηκε.

Υποστήριξε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει ένα «ξανακοίταγμα» των αποκρατικοποιήσεων, «διότι το νερό δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία και καθένας το αντιλαμβάνεται».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ακόμα για την κυβέρνηση ότι «πρέπει εσωτερικά, πρώτα απ' όλα, να συμφωνήσει και να βάλει πάνω στο τραπέζι σημεία που πρέπει να αλλάξουν και δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του δημοσιονομικού προγράμματος ταυτόχρονα. Δεν νομίζω ότι κανείς λογικός άνθρωπος λέει να αναιρέσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που πετύχαμε με τις θυσίες του λαού» . Ο κ. Κουκουλόπουλος πρόσθεσε ότι με τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, η χώρα απέκτησε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας και πως πλέον πρέπει «να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής».