Στις πρώτες μέρες της νέας ελληνικής κυβέρνησης μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό αναφέρεται δημοσίευμα της Γερμανικής Handelsblatt, κάνοντας ειδική αναφορά στον "διάδοχο" του Γ.Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ κύριο Γκίκα Χαρδούβελη.

«Όταν ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κάνει το ντεμπούτο του στο αυριανό Eurogroup στο Λουξεμβούργο, οι συνάδελφοί του μετά τα συνηθισμένα καλωσορίσματα και τις ευχές θα έρθουν αμέσως στο προκείμενο» γράφει η εφημερίδα.

Και το προκείμενο για την Handelsblatt είναι οι καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί στους δανειστές η ελληνική κυβέρνηση όπως είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο για τις οποίες αντιδρά το ΠΑΣΟΚ.

«Η Ελλάδα για άλλη μια φορά έχει καθυστερήσει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος. Είναι και ο λόγος που καθυστερεί και η καταβολή της επόμενης δόσης. Δεν φτάνει μόνο αυτό. Ο εταίρος της κυβέρνησης από το σοσιαλιστικό κόμμα στέκεται εμπόδιο στον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων που είναι η μείωση των θέσεων στο Δημόσιο. Μόλις πριν από δέκα μέρες ο πρωθυπουργός Σαμαράς προχώρησε σε ευρύ ανασχηματισμό αντιδρώντας στην ήττα του στις ευρωεκλογές. Από την ανανεωμένη ομάδα του», αναφέρει το δημοσίευμα και τονίζει, «ο Σαμαράς υποσχέθηκε νέο άνεμο, όμως η επανεκκίνηση αποδείχθηκε κακή αρχή με το ξέσπασμα διαμάχης στον συνασπισμό γι�� την κατάργηση θέσεων στο δημόσιο».