​Για την απόφαση του να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του καταδικασθέντος για τη «17 Νοέμβρη» Σάββα Ξηρού μίλησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, τονίζοντας μάλιστα πως θα υπερασπιζόταν και Χρυσαυγίτη.

«Οποιοσδήποτε βουλευτής θα πρέπει να υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των ανθρώπων, για αξιοπρεπείς συνθήκες για σεβασμό της προσωπικότητάς τους. Με την κ. Κατριβάνου έχουμε πάει πολλές φορές σε διάφορες υποθέσεις. Για τον κ. Λαυρεντιάδη, τον συναντήσαμε, συζητήσαμε μαζί του. Δεν μας ζήτησε κανείς να πάμε μάρτυρες. Αν μας το ζητούσαν θα πηγαίναμε», είπε ο κ. Κουράκης σχετικά με την στάση του στο αίτημα του Σ. Ξηρού για έκτιση της ποινής του κατ’ οίκον.

«Κανένα φλερτ με την 17 Νοέμβρη... Θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε βιαστή, χουντικό. Θα πήγαινα και για τον Ιωαννίδη και για Χρυσαυγίτη και για Κασιδιάρη και για όλους τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο κ.Κουράκης, μιλώντας στον Real Fm και τον Ν.Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ.Κουράκης παρέπεμψε στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί συνέχιση της κυβερνητικής θητείας .

«Ο ελληνικός λαός, έδωσε τόσο μεγάλο ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να το χρησιμοποιήσει σαν διαπραγματευτικό χαρτί. Να πάει και να πει, ότι αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο θα έχουμε μια πολύ μεγάλη ανατροπή», τόνισε ο κ.Κουράκης σχετικά με το χρέος .

Σχολιάζοντας τις π��οσλήψεις των διοικητικών στα Πανεπιστήμια, εκτίμησε ότι με την ακολουθούμενη πολιτική πολλοί από αυτούς που θα υποβάλλουν αιτήσεις θα μείνουν τελικά απέξω.

Παράλληλα αναφερόμενος στο θέμα με τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, έκανε λόγο για απόφαση που δεν τιμά την δικαιοσύνη, ενώ σχετικά με την απόφαση που αφορά τις απροειδοποίητες κατασχέσεις από τους λογαριασμούς για χρέη στο δημόσιο είπε «Ένας από τους βασικούς πυλώνες δίκαιου, σε μια κοινωνία η οποία εξαθλιώνεται, καλείται να παίξει έναν άλλο ρόλο, ο οποίος να αντιστοιχεί σε αξίες οι οποίες παραβιάζονται με τον πιο ελεεινό τρόπο, όπως το δικαίωμα στη ζωή».