​Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή προκάλεσε η κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου, να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού στο αίτημά του να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι του πατέρα του στην Χαλκιδική.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή απέναντι σε δολοφόνους τρομοκράτες, καλώντας τον να διαχωρίσει τη θέση του και να κρατήσει αποστάσεις από τους δύο βουλευτές.

Απαντώντας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εμπρηστικές δηλώσεις.

«Θέλουνε τους τρομοκράτες συμμάχους τους… Δεν ακούγεται τίποτα ούτε για Αξαρλιάν ούτε για Μπακογιάννη», αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, προκαλώντας νέο ξέσπασμα από την κα. Κωνσταντοπούλου, που, μεταξύ άλλων, είπε «τη μεγαλύτερη τρομοκρατία στον απλό ελληνικό λαό την ασκεί η δική σας κυβέρνηση… Σε αυτή την χώρα κουκούλες δεν φόρεσε ποτέ η Αριστερά. Αλλού αυτές οι αναφορές, σε αυτούς που συμπράττετε».

Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ενεπλάκη και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Μιχάλης Ταμήλος, καθώς ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, έσπευσε στο μέρος του επαλαμβάνοντας ότι πρέπει να παραιτηθεί άμα δεν μπορεί να ελέγξει την διαδικασία. «Τι θέλεις; Να χειροδικήσω; Να γίνω Μαρκογιαννάκης; Άμα δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα μαζί της, τι της χώνεσαι; Θα τσακωθώ εγώ με την Κωνσταντοπούλου για να κάνω τα δικά σου τα παιχνίδια;», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Μέχρι και ο υπουργός Δικαιοσύνης παρενέβη στο επεισόδιο, όταν η κα. Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε το ΠΑΣΟΚ «υποστυλώματα της κυβέρνησης». «Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται υποστυλώματα, έχει πολύ γερές βάσεις», τόνισε ο Χαράλαμπος Αθανασίου. «Γι’ αυτό θα πάει στον πάτο», απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο πριν λήξει η συνεδρίαση, ο κ. Τριαντάφυλλος ζήτησε από τον πρόεδρο της επιτροπής να ανακαλέσει στην τάξη την βουλετυή του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενος ότι τον διακόπτει και δεν μπορεί να μιλήσει. «Το έχω κάνει πολλές φορές και για τους δυό σας. Σας έχω ανακαλέσει στην τάξη» απάντησε ο κ. Ταμήλος και κήρυξε τη λήξη!