Πλήθος κόσμου βρίσκεται στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου όπου είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί το βιβλίο «Μια μετριοπαθής πρόταση για την επίλυση της κρίσης του ευρώ» των Γιάννη Βαρουφάκη, James K. Galbraith και Stuart Holland.

Το παρών δίνει ως ομιλητής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην εκδήλωση παραβρίσκονται και ο ιδρυτής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού, Αντρίκος Παπανδρέου.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του αναμένεται να απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά σε ό, τι αφορά το θέμα του χρέους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πει ότι αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση βρίσκονται το δεύτερο και το τέταρτο κόμμα και άρα δεν δικαιούνται να διαπραγματευτούν και θα χαρακτηρίσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «πολιτικά αδύναμους, αναξιόπιστους και δεσμευμένους σε μνημονιακά μέτρα», κάνοντας λόγο για «απαγορευτικό συνδυασμό προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Όσον αφορά την πρόταση στο βιβλίο του κ. Βαρουφάκη για ένα ευρωπαϊκό New Deal και απορρόφηση μέρους του ευρωπαϊκού χρέους από την ΕΚΤ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τονίσει ότι αυτή η πρόταση, χωρίς να παραβιάζει τις ευρωπαϊκές συνθήκες, μπορεί να αντιστρέψει το βέλος της κρίσης και της ύφεσης.