Την εντονότατη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προκάλεσε η παρουσία δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Κουράκη και της κ. Κατριβάνου, στα δικαστήρια Πειραιά, ως μαρτύρων υπεράσπισης του καταδικασμένου τρομοκράτη Σάββα Ξηρού, στο αίτημα που κατέθεσε για κατ’ οίκον νοσηλεία και έκτιση της ποινής του. Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν επίσης οι ισχυρισμοί του κ. Κουράκη για «βασανιστήρια» εις βάρος του Σ. Ξηρού

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Αποτελεί μείζον πολιτικό ατόπημα η κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του καταδικασθέντος για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Σάββα Ξηρού, δίνοντας στην ουσία συγχωροχάρτι στα στυγερά εγκλήματα των τρομοκρατών.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα, δεν μπορεί υπό το βάρος της διατήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών να σιωπά. Πρέπει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε επίσης η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κάθε πολίτης στην Πατρίδα μας, ακόμη και φυλακισμένος, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει όσα προβλέπουν οι νόμοι. Είναι, όμως, παντελώς απαράδεκτο να εμφανίζονται στο πλευρό τρομοκράτη δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουράκης και η κα Κατριβάνου.

Πάνω από όλα είναι ανεπίτρεπτο και προκλητικό το γεγονός ότι ο κ. Κουράκης, μιλώντας για δήθεν βασανιστήρια, ψεύδεται ασύστολα σε μια προσπάθεια να συκ��φαντήσει τη χώρα μας».