«Παγώνει» προσωρινά η ανάκριση για την Χρυσή Αυγή μετά τη νέα αίτηση εξαίρεσης που υπεβλήθη κατά των ανακριτριών και του εισαγγελέα, αυτή τη φορά από τον προφυλακισμένο γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Η αίτηση υποβλήθηκε λίγα λεπτά πριν απολογηθεί η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, αλλά ο δικηγόρος του κ. Μιχαλολιάκου χαρακτήρισε συμπτωματικό το γεγονός.

Την ώρα που η κα Ζαρούλια, ανέβαινε υπό τις ζητωκραυγές και τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων στο γραφείο των ανακριτριών και του εισαγγελέα, ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, υπέβαλλε την τρίτη κατά σειρά αίτηση εξαίρεσής τους, γεγονός που μπλοκάρει προσωρινά την ανάκριση. Έτσι, η κα Ζαρούλια θα απολογηθεί τελικά στις 25 Ιουνίου.

Ο δικηγόρος του κου Μιχαλολιάκου αναφέρει στην αίτηση πως στηρίζεται στ��ν δημόσια δήλωση του Αλεξη Κούγια, συνηγόρου του Στάθη Μπούκουρα, πως οι ανακρίτριες ζήτησαν από τον εντολέα του να καταδώσει συναδέλφους του με αντάλλαγμα την αποφυλάκισή του.

Οργισμένη, πάντως, ήταν η αντίδραση του Αλεξη Κούγια: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι ο εντολέας μου Ευστάθιος Μπούκουρας είναι εντελώς ξεχωριστή περίπτωση, γι’ αυτό άλλωστε και διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής».

Το πρωί, εξάλλου, απολογήθηκε ο Γιώργος Γερμενής για παράβαση του νόμου περί όπλων και αφέθηκε ελεύθερος για αυτό το αδίκημα, αλλά επέστρεψε στη φυλακή αφού είναι προσωρινά κρατούμενος για άλλο αδίκημα.