Βόμβα Ντινόπουλου στην πρώτη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Ο υπουργός Εσωτερικών έδειξε να συμμερίζεται τις ανησυχίες τους για την αξιολόγηση του προσωπικού, με βάση την υποχρεωτική ποσόστωση «25% άριστοι, 15% χαμηλής παραγωγικότητας».

Μετά τη συνάντηση, ο Αργύρης Ντινόπουλος - που είναι πρώην δήμαρχος Βριλησίων - δήλωσε ότι «το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει στους δήμους δεν είναι άδικο», επισημαίνοντας ότι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η αξιολόγηση σε πολλούς δήμους.

Μάλιστα, από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, αποκάλυψε ότι 150 δημοτικά συμβούλια έχουν λάβει αποφάσεις να μην εφαρμόσουν τη διαδικασία αξιολόγησης, όπως προτρέπει άλλωστε η ΑΔΕΔΥ, όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Όμως -όπως προέκυψε στη συνάντηση- αμφίβολα είναι τα αποτελέσματα και του συστήματος αξιολόγησης για τα οργανογράμματα και τον αριθμό των απαιτούμενων υπαλλήλων κάθε δήμου που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, ενώ, μέχρι τώρα, έχουν ζητήσει να ενταχθούν στην εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα μόλις 1000 δημοτικοί υπάλληλοι από τους τουλάχιστον 4000 που έχει τεθεί ως στόχος. Από την πλευρά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατεβάζει τον αριθμό αυτόν σε 910 και αποδίδει τον μικρό αριθμό στο «ανασφαλές πλαίσιο».