​Με μια επιστολή ο Γιάννης Στουρνάρας «αποχαιρέτησε» τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης μετά την τοποθέτησή του στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, ξεχνώντας τα… στριμώγματα που του έκαναν στο παρελθόν οι αξιωματούχοι για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τους μέχρι πρότινος ομολόγους του για την αλλαγή του πόστου του, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που είχε μαζί τους τα δύο χρόνια που ήταν στο υπουργείο Οικονομικών «σε μία περίοδο που επιτεύχθηκε η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας».

Ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο για εποικοδομητικό πνεύμα που επικράτησε σε όλα τα θέματα της Ελληνικής Προεδρίας, «κάτι που έδωσε τη δυνατότητα να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας», όπως η τραπεζική ένωση.

Κλείνοντας ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτό το πνεύμα στενής συνεργασίας θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευημερία την Ευρώπη και σε καλύτερη κατανόηση της ανάγκης για προώθηση πολιτικών ανάπτυξης, κυρίως σε κράτη-μέλη που υπέφεραν περισσότερο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης».