Για συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στην Ελλάδα έκανε λόγο ο βουλευτής και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εργοδότες έχουν αντικαταστήσει τους μισθούς με κουπόνια.

«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τεσσάρων τελευταίων ετών μαζί με την τρόικα έχουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες, γιατί με την κατεδάφιση των μισθών, της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έχουν γυρίσει τη χώρα μας σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα» δήλωσε ο κ. Στρατούλης.

Ο ίδιος, σημείωσε πως η κυβέρνηση πρέπει να φύγει «πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο νεκροταφείο θέσεων εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων» και δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα προ κρίσης επίπεδα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια μιας αριστερής κυβέρνησης, θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και θα αποκαταστήσει και θα αναβαθμίσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το εργατικό δίκαιο, το οποίο οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει σε εργοδοτικό».