Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι αυτοί που θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις τους επόμενους μήνες, με αποκορύφωμα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον Κώστα Μαρκόπουλο.

«Το τρίτο κόμμα σε δύναμη στη Βουλή είναι οι “άστεγοι” βουλευτές. Οι ανεξάρτητοι. Αυτοί οι βουλευτές δεν θα υπακούσουν σε κομματικά κελεύσματα, θα υπακούσουν στην συνείδησή τους. Αυτοί θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις στο άμεσο μέλλον» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ στα Παραπολιτικά FM.

Αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μαρκόπουλος εκτίμησε ότι «θα είναι πολύ λίγοι εκείνοι που θα επιλέξουν κατά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές». Ο ίδιος, πάντως πρόσθεσε πως στην ��ερίπτωση που οδηγηθούμε σε κάλπες «οι πολίτες θα αποφασίσουν αν συνεχίσουμε την πορεία εξόδου ή αν τελικά θα πάμε σε ένα άναρχο καθεστώς».

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε πως πρέπει να ολοκληρώσει η κυβέρνηση την τετραετία και να φύγει η χώρα «από τον αστερισμό των πρόωρων εκλογών», ενώ όσον αφορά την κριτική που άσκησε στους 2 βουλευτές Ευβοίας, Συμεών και Σίμο Κεδίκογλου, από τους οποίους ζήτησε απολογισμό του έργου τους, σημείωσε πως ο απολογισμός είναι αναγκαίος για όλους: «Όταν κάποιος χάνει το χαρτοφυλάκιό του, πρέπει να κάνει κι έναν απολογισμό έργου για την περιοχή του. Τι προσέφερε όταν είχε την δύναμη στον τόπο του, στην Εύβοια στην συγκεκριμένη περίπτωση».