Το εγκώμιο του Άδωνι Γεωργιάδη έπλεξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο Βήμα FM, εξαίροντας όχι μόνο το έργο του στο υπουργείο Υγείας αλλά και στο υπουργείο Ναυτιλίας επί κυβερνήσεως Παπαδήμου.
«Από άλλο χώρο προέρχομαι εγώ και από άλλο χώρο ο κ. Γεωργιάδης και δεν έχω καμία συγγένεια ιδεολογική. Με εξαίρεση τον μακαρίτη τον Κατσιφάρα, ο μόνος που μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν πραγματικά υπουργός Ναυτιλίας και μπορούσε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του -παρότι δεν μπορούσε να λύσει όλα τα αιτήματα, αλλά είχε έλεγχο- ήταν ο κ. Γεωργιάδης. Και το ίδιο νομίζω ότι έκανε στο χώρο της Υγείας, όπου εκκρεμούσαν αποφάσεις -για δεκαετίες μερικές από αυτές-, εφαρμόστηκαν και υλοποιήθηκαν. Έχει κάνει κολοσσιαίο έργο στο υπουργείο Υγείας και πρέπει να μείνει στην ιστορία» δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης!
Ο ίδιος δεν δίστασε να εξαπολύσει βέλη κατά του πρώην συντρόφου του στο ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου για τη στάση του στο θέμα της διαθεσιμότητας στα πανεπιστήμια: «Έρχεται τώρα ο ένας και ο άλλος υπουργός και λέει ότι θέλει να κρατήσει τόσους, διότι το λέει η μελέτη για τα πανεπιστήμια. Το λέει η μελέτη αυτών που έχουν προσλάβει αυτούς τους άχρηστους! Αυτοί που ευλογούν τα γένια τους, κρίνουν τον εαυτό τους και έχουν διαλύσει το πανεπιστήμιο. Οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί και όχι ένας τρίτος, αντικειμενικός». Συνεχίζοντας, μάλιστα, εξαπέλυσε νέα καρφιά κατά του υπουργού Παιδείας : «Η πρόταση που γίνεται από τον κ. Λοβέρδο και το υπουργείο Παιδείας είναι η επαναπρόσληψη όλων εκτός αυτών που έχουν φύγει για σύνταξη. Αυτός ο άνθρωπος ζητάει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού ως βουλευτής και την αποκτά, διότι είναι πρώτος στη Β’ Αθήνας στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζει και το χώρο, διότι αυτοί που σε ψηφίζουν έχουν και ανάλογες ιδέες ή κατεβαίνει ως πρόεδρος κόμματος και παίρνει 1-2% που δεν είναι και άσχημο, διότι είναι το ποσοστό που πήρε ο κ. Κουβέλης».
Ο κ. Πάγκαλος επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι δεν θα το ξαναψηφίσει: «Λέω όχι στον εκβιασμό ότι θα πέσει η κυβέρνηση ή θα χαθεί η παράταξη ή ο ένας και ο άλλος. Γαία πυρί μειχθήτω, να φτιάξουμε κράτος και κοινωνία και οικονομία που λειτουργεί! Όποιος το φτιάξει, είναι άξιος και οι άλλοι όλοι ανάξιοι. Δεν πρόκειται να τους ψηφίσω στις επόμενες εκλογές και θα καλέσω και το λαό να μην τους ψηφίσει γι’ αυτό το λόγο. Διότι δεν έβαλαν μυαλό και επανέρχονται στα ίδια και κοροϊδεύουν τους πολίτες και επιδιώκουν να έρθουν ξανά στην εξουσία για να κάνουν τα ίδια που έκαναν πάντα».