Συνοδευόμενη από τον Ηλία Κασιδιάρη, φορώντας λευκή πουκαμίσα και γυαλιά ηλίου η βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του προφυλακισμένου γγ του κόμματος Ν.Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια προσήλθε στο Εφετείο προκειμένου να απολογηθεί στις ανακρίτριες για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Έξω από το χώρο των δικαστηρίων συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ είναι δρακόντεια .

ΜΠΛΟΚΟ ΑΠΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ

Νωρίτερα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης σε βάρος των ανακριτριών και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.

Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες του Αλέξη Κούγια, ότι ζητήθηκε από τον εντολέα του Στάθη Μπούκουρα να καταθέσει σε βάρος των υπολοίπων κατηγορουμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για να έχει ο ίδιος ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

«Εάν ζούσε σήμερα ο Βολτέρος είναι βέβαιο ότι μετά τον περιοριστικό όρο που επέβαλλαν οι ανακρίτριες και εισαγγελέας θα ζητούσε ο ίδιος την εξαίρεσή τους υπενθυμίζοντάς του τη διαχρονική ρήση ''διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες''».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν αποκλείεται εξ αιτίας του αιτήματος να καθυστερήσει περισσότερο η ανακριτική διαδικασία..