Ταξίδι στην Πορτογαλία πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόληση 2014-2019» όπου θα είναι και ομιλητής.

Ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με ηγέτες της Ε.Ε., ενώ στις 13:00 θα μετάσχει σε γεύμα με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντολ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και τον γενικό γραμματέα του ΕΛΚ, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλγκφανκ Σόιμπλε.

Το απόγευμα, όπως αναλυτικά γράψαμε και χθες στο star.gr, ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντόλ και με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει δείπνο που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

Στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Αλμπουφέιρα όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση θα βρίσκονται επίσης ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρι Κατάινεν.

1059254_Albufeira_Portugal.jpgold-town.jpg

hotel_apartamento_alagomar_albufeira.jpgalbufeira.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναμένεται να υπογραμμίσει πως η Ε.Ε. θα πρέπει να αναπτύξει πολιτικές για να βγει οριστικά από την κρίση ενισχύοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση. Παράλληλα, ο κ.Σαμαράς θα αναφερθεί και στις εξελίξεις στην χώρα μας τονίζοντας ότι μετά από έξι χρόνια κρίσης και τεράστιες θυσίες από τον ελληνικό λαό η Ελλάδα πέτυχε να μπει σε φάση ανάκαμψης.