«Είναι πραγματική τιμή για μένα να καλωσορίζω σήμερα εδώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών του Αζερμπαϊτζάν που ήρθαν στην Αθήνα συμμετέχοντας στην αποστολή, αλλά και των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών, όπως και των διοικήσεων των επιχειρηματικών ενώσεων, στη συνάντηση του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν με επιχειρηματίες.

«Η Ελλάδα και το Αζερμπαϊτζάν έχουν έρθει κοντά τα τελευταία χρόνια. Μέσα από τον τομέα της Ενέργειας ανακαλύψαμε κοινά ενδιαφέροντα και χτίσαμε μία συνεργασία, η οποία βρίσκεται ακόμα στην αρχή και έχει πολλά να δώσει» επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι λόγω της κρίσης στην Ουκρανία είναι πιο αναγκαία η συμφωνία για την ενεργειακή αυτάρκεια της Ευρώπης, μέσω του TAP όπως και άλλων αγωγών.

«Είμαστε έτοιμοι για επενδύσεις στην Ελλάδα» διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν. «Θέλουμε μία συμφωνία που κανείς δεν θα είναι χαμένος, αλλά που θα κερδίζουν οι δύο πλευρές» τόνισε ο κ. Αλίγεφ.