Να εκλεγεί από νέα Βουλή ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο κ. Παπαδημούλης απαντά: «Η γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να τον εκλέξει μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή, γιατί τους επόμενους μήνες θα ληφθούν αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα για δεκαετίες, με κορυφαία αυτή που αφορά τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους, που είναι ολοφάνερα μη βιώσιμο. Οι κυβερνητικοί συνεταίροι έχουν βάλει λυτού�� και δεμένους με τη βοήθεια υποσυστημάτων που τους στηρίζουν και εννοώ εκδοτικά συγκροτήματα, επιχειρηματικά συμφέροντα, εγχώριες, αλλά και διεθνείς δυνάμεις, που παρεμβαίνοντας ακόμη και στα εσωτερικά άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων να εξασφαλίσουν τον περίφημο αριθμό των 180 βουλευτών. Γιατί, αν τον εξασφαλίσουν, θα πάρουν εισιτήριο για άλλα δύο χρόνια αδιατάραχτης εφαρμογής μιας καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής».

Ο κ. Παπαδημούλης επιμένει να ζητά την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, όπως έπραξε σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας για τις; εξηγήσεις που δόθηκαν ότι «δεν πείθουν, είναι χονδροκομμένα ψεύδη, ότι εκ παραδρομής πέρασε στη Βουλή η διάταξη που μετέτρεπε από κακούργημα σε πλημμέλημα την κατάχρηση δημοσίου χρήματος».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά «αν ήταν εκ παραδρομής, γιατί δεν απέσυραν την διάταξη τότε, όταν βάλαμε τις φωνές;» και υποστηρίζει ότι «δημιουργεί νομικό προηγούμενο, έχει δημιουργήσει μια μαύρη νομική τρύπα και την επικαλούνται ήδη αυτή τη διάταξη, επιδιώκοντας ευνοϊκότερη μεταχείριση. Αυτή η διάταξη "ξεπλένει" και ρίχνει στα μαλακά τους ενεχόμενους σε σκάνδαλα, όπως της Siemens και των υποβρυχίων».