Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας η πρώτη επίσημη συνάντηση του Ε.Βενιζέλου με τους υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΕΛΙΑΣ μετά τον ανασχηματισμό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους έθεσε σε συναγερμό αφενός για να μην κολλήσουν οι μεταρρυθμίσεις καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και αφετέρου γιατί θέλει να βρίσκεται το κόμμα σε ετοιμότητα στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλέσει εκλογές το φθινόπωρο.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα για τον κ.Βενιζέλο είναι η προεδρική εκλογή, γιατί κρίνει όπως είπε τη σταθερότητα της χώρας, την πορεία ��ης διακυβέρνησης.

Ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η τετραετία και η προσπάθεια να φτάσει έως το 2016, που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, και υπογράμμισε ότι το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αφορά σε πρόσωπα, αλλά στην υποχρέωση των κομμάτων και των βουλευτών για σταθερότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για «εμφυλιοπολεμική λογική», κατηγορώντας τον Αλ.Τσίπρα ότι πηγαίνει στην Ευρώπη για να κάνει ουσιαστικά μια ευρωπαϊκή καμπάνια κατά της χώρας.

Ακόμα στηλίτευσε τις αναφορές περί «Τσιριμώκων» τονίζοντας ότι «αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω» και να υπάρξουν συνέργειες κατά το δυνατόν, με βάση και τα πέντε σημεία που είχε θέσει ο ίδιος, επί των οποίων θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Αναφορικά με τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως ορισμένα προαπαιτούμενα θα πρέπει να συζητηθούν ξανά τόσο εντός της κυβέρνησης όσο και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Παράλληλα, ζήτησε να υπάρχει συνεργασία με όλους τους παράγοντες εντός του κάθε υπουργείου αλλά και μεταξύ των υπουργείων, ώστε να υπάρχει συντονισμός στο κυβερνητικό έργο, ζητώντας όπου προκύπτουν γενικότερα ζητήματα να ενημερώνεται άμεσα ο ίδιος.

Ο κ. Βενιζέλος, έχοντας μιλήσει κατ΄ ιδίαν με καθέναν από τους υπουργούς και τους υφυπουργούς για το ζήτημα των αρμοδι��τήτων, επισήμανε ότι αν υπάρξει παρέκκλιση από αυτά που συζητήθηκαν και μεταξύ τους και με τον Πρωθυπουργό να τον ενημερώσουν εγκαίρως. Τους διαβεβαίωσε μάλιστα ότι αν υπάρξει θέμα θα επιλυθεί από τον ίδιο και τον Αντ.Σαμαρά και ζήτησε να αποφευχθούν οι διαρροές και οι δημόσιοι καυγάδες.

BINTEO STAR LIVE U