​Επιφυλακτικός όσον αφορά την επαναδιαπραγμάτευση για τις απολύσεις με την τρόικα, που επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας μάλιστα ότι «ενδεχόμενη απόκλιση από το πρόγραμμα μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα».

«Αν η κυβέρνηση μπορούσε να διαπραγματευτεί το ζήτημα των απολύσεων θα ήμουν ο ευτυχέστερος των υπουργών», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος ειδικά στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ κατά των «επιμέρους εκπτώσεων».

«Αν αρχίσουμε να κάνουμε επιμέρους εκπτώσεις δεξιά και αριστερά θα έρθουν και οι καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες και θα πουν γιατί εδώ δεν ακολουθείται ο κεντρικός σχεδιασμός», πρόσθεσε

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ.Μητσοτάκης υπενθύμισε πως «κάθε φορά που στο παρελθόν ακολουθήσαμε μια τέτοια στρατηγική βρεθήκαμε προ τετελεσμένων και τελικά αναγκαστήκαμε να πάρουμε σκληρές αποφάσεις».

Άλλωστε, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε ότι στο παρελθόν, κατά την διαπραγμάτευση με την τρόικα, συμφωνήθηκε να μην υπάρξουν νέες απολύσεις από το 2015 και μετά.

«Τελειώνουμε με τις απολύσεις», ανέφερε, διευκρινίζοντας πως απομένουν περί τις 7.000 για το 2014.

Σχετικά με τις απολυμένες καθαρίστριες ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «δεν μπορεί να στερείται από το κράτος το δικαίωμα να αξιολογεί τις δομές του και να κρίνει ότι υπάρχουν περιφερειακές υπηρεσίες που παρέχονται καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα».

«Το θέμα της καθαριότητας έχει να κάνει και με το πόσο στοιχίζει στο κράτος» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πάντως πως οι εξελίξεις που ακολούθησαν μετά τη δικαστική δικαίωση των καθαριστριών δεν αφορά τον ίδιο αλλά το υπουργείο Οικονομικών.