Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με την πρόθεση κατάργησης διατάξεων του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (επιβάλει ισόβια για διασπάθιση χρήματος).

«Αυτή η αθλιότητα έχει τις υπογραφές των Μπαλτάκου, Στουρνάρα, Αθανασίου», πρόσθεσε ο κ.Παπαδημούλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Ο Μπαλτάκος έφυγε, ο Στουρνάρας μετακόμισε, ο Αθανασίου παραμένει υπουργός Δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος κατήγγειλε πως ο πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σωτήρης Εμμανουήλ που βρίσκεται στη φυλακή για την υπόθεση των ��ποβρυχίων, έχει ήδη κάνει ενέργειες για να αξιοποιήσει το «δώρο» που του έκανε η κυβέρνηση.

Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, μπορεί η κυβέρνηση στη συνέχεια να είπε «μας συγχωρείτε λάθος, το διορθώνουμε» αλλά η νομική «μαύρη τρύπα» έχει δημιουργηθεί καθώς υπάρχει νομολογία που επιτρέπει στον κατηγορούμενο να χρησιμοποιεί την ευνοϊκότερη για εκείνον ρύθμιση.

«Η "ντροπολογία" της νύχτας που ξεπλένει μιζαδόρους, επιβάλλει παραίτηση του Υπ. Δικαιοσύνης κ ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών» έγραψε επίσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter .

Και όλα αυτά, ενώ πριν λίγα 24ωρα ο ίδιος ο κ.��θανασίου διέψευσε τις καταγγελίες πως νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου οδηγούν σε απαλλαγή καταχραστών του δημόσιου χρήματος, καλώντας μάλιστα όσους έχουν υπόψη τους οποιαδήποτε περίπτωση που μπορεί να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης να την αναφέρουν δημοσίως, «για να τύχουν ανάλογης απαντήσεως».