Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ανδρέας Λοβέρδος εμμένουν στις θέσεις τους για τη διαθεσιμότητα των πανεπιστημιακών διοικητικών υπαλλήλων, το ΠΑΣΟΚ θέτει γενικώς θέμα για τις απολύσεις που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα να γίνουν μέχρι τέλος του χρόνου.

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε ότι πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση σε υψηλό επίπεδο για τις 7000 απολύσεις που μένει να γίνουν μέσα στο 2014: "Αν αυτό μπορεί να γίνει σε επίπεδο Λαγκάρντ, Μέρκελ, Σαμαρά, Βενιζέλου, εμείς βεβαίως ως υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα είμαστε πανευτυχείς".

Αλλά και ο Δ. Καρύδης (επίσης από το ΠΑΣΟΚ) ανέφερε "Πρέπει να διεκδικήσουμε υπό το φως των νέων δεδομένων εάν οι 15.000 μπορεί να είναι και λιγότεροι".

Για τη διαφωνία πάντως των κυρίων Μητσοτάκη και Λοβέρδου για τους διοικητικούς υπαλλήλους στα πανεπιστήμια, στην κυβέρνηση λένε ότι θα βρεθεί λύση

"Αυτή η κυβερνητική πολιτική που έχει χαραχτεί πρέπει να ολοκληρωθεί" υποστήριξε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ε. Βόζενμπεργκ, ενώ η κ. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε για το ζήτημα: "Βεβαίως οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί χρειάζονται χρόνο αλλά όσον αφορά τις διεθνείς δεσμεύσεις αυτός ο χρόνος δεν μπορεί να είναι πολύς".

Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας που κα�� με νέες δηλώσεις του χθες εμμένει στις θέσεις του, με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο, θέτει επίσης θέμα επαναδιαπραγμάτευσης γενικά για τις απολύσεις στο Δημόσιο:

«Θέλω να σας πω όμως πως οι απολύσεις από το δημόσιο τομέα είναι ένα γενικότερο θέμα και δεν αφορά μόνο στο υπουργείο Παιδείας. Γνώμη μου είναι ότι το θέμα των απολύσεων πρέπει να αξιολογηθεί εκ νέου».

Την ίδια ώρα ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος διαβεβαιώνει τους υπαλλήλους που μπήκαν σε διαδημοτική κινητικότητα ότι δεν πρόκειται να απολυθούν. «Παρά το γεγονός ότι είμαι τρεις μέρες υπουργός, μπορώ να σας πω το εξής: Δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς και το δηλώνω μετά λόγου γνώσεως».