Δικαιώθηκαν οι ένστολοι για τις περικοπές που είχαν γίνει στους μισθούς και τα επιδόματά τους το 2012. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στους μισθούς τους και πλέον το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να επαναφέρει τις αποδοχές τους στα επίπεδα του 2011. Αυτό συνεπάγεται αύξηση των βασικών μισθών τους από 8 έως 464 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το βαθμό του ένστολου, και αύξηση από 3 έως 178 ευρώ το μήνα των επιδομάτων τους. Για παράδειγμα, ένας λοχαγός θα δει αύξηση μηνιαίου μισθού κατά 88 ευρώ και αύξηση μηνιαίων επιδομάτων κατά περίπου 60 ευρώ

Στο υπουργείο Οικονομικών περιμένουν το κείμενο της απόφασης του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιές κατηγορίες ενστόλων καλύπτονται καθώς και το εύρος της αναδρομικότητάς της.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από ανώτατους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανεβάζουν το κόστος της απόφασης για τον προϋπολογισμό στα 500 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 320 εκατομμύρια αφορούν στην αποκατάσταση των ενεργεία υπαλλήλων, άλλα 100 εκατομμύρια τους συνταξιούχους ένστολους και ποσό περίπου 70 εκατομμυρίων το ξεπάγωμα των ωριμάνσεων.