Τη ΝΔ κατηγόρησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, ότι αποσκοπεί στο να αποχωρήσουν οι βουλευτές του προκειμένου να εξασφαλισθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο του 2015.

Ο ίδιος κάλεσε μάλιστα τα στελέχη και τους βουλευτές που «θέλουν να διαπραγματευτούν με την εξουσία να φύγουν τώρα», ενώ παραδέχθηκε ότι «ίσως ήταν λάθος η εμπλοκή του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές», αν και συμπλήρωσε ότι ��εν μετανιώνει, κάνοντας ειδική αναφορά στην παρουσία του κόμματος στη Θράκη.

Ο κ. Καμμένος έκανε άνοιγμα προς όλους όσους αντιτίθενται στο Μνημόνιο, «παρότι το ψήφισαν κάποια στιγμή ή συμπορεύθηκαν με κομματικούς σχηματισμούς που το ψήφισαν».

Διευκρίνισε όμως ότι πρόκειται για συνεργασία και όχι για ένταξη των στελεχών αυτών στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ το νέο κυβερνητικό σχήμα το χαρακτήρισε «κυβέρνηση Σημίτη με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε επίσης την εκ βάθρων αναδιάρθρωση των οργανωτικών δομών του κόμματος, ��έγοντας ότι αλλάζουν όλα και ξεκινούν από την αρχή.