Έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τα μέλη της νέας κυβέρν��σης. Σύμφωνα με έρευνα, σχεδόν 25 από τους 42 υπουργούς και υφυπουργούς έχουν επιλέξει επικοινωνία μέσα από το διαδίκτυο.

Αυτό που προτιμούν οι περισσότεροι είναι το twitter κυρίως για την συντομία και την αμεσότητα. Σε έρευνα του reforme.gr αποδεικνύεται ότι απο τα 42 μέλη της κυβέρνησης, λογαριασμό στο Twitter έχουν ��ι 25. Από τη μέτρηση εξαιρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό που λειτουργεί για τον εκάστοτε πρωθυπουργό της χώρας.

Οι πέντε υπουργοί με τους περισσότερους followers, δηλαδή με τους πιο πολλού ακόλουθους στο twitter είναι:

Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη θέση με 32.400

Κυριάκος Μητσοτάκης 22.100

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 13.900

Ανδρέας Λοβέρδος 13.700

Νίκος Δένδιας 11.600

Ο Ανδρέας Ψυχάρης είναι από τους βουλευτές που χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά το twitter με στοχευμένες παρεμβάσεις στα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας

Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που πολιτικοί με λίγες λέξεις που έχουν αναρτήσει στον προσωπικό τους λογαριασμό έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων

Είναι και οι πολιτικοί εκείνοι όμως που διατηρούν αποστάσεις από τα σύντομα τιτιβίσματα του twitter και προτιμούν πλήρεις και περιεκτικές ενημερώσεις μέσω Facebook.

Εκεί όμως που δίνεται η μάχη των εντυπώσεων είναι στον αριθμό των φίλων και των followers.