Κανέναν φάκελο με αίτημα για ομαδικές απολύσεις δεν έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, όπως δήλωσε αποκλειστικά στο STAR. Όλα τα προηγούμενα χρόνια πολλές ήταν οι εταιρίες που υπέβαλαν αιτήματα για να προχωρήσουν σε ομαδικές απολύσεις αλλά δεν έγιναν δεκτά.

Ο Νίκος Σοφιανός, Γ.Γ. του ΕΒΕΑ, δήλωσε στο Star: «Κανείς δε θέλει να απολύσει κόσμο. Αυτοί που απολύουν δεν το κάνουν από κακία ή από κόμπλεξ. Το κάνουν επειδή έχει πέσει η παραγωγή. Η δική μου η δουλειά που ασχολείται με τον ίδιο τομέα με τη ΣΕΛΜΑΝ έχει μειωθεί η παραγωγή 90%. Η απεργία επιταχύνει το λουκέτο. Όταν η επιχείρηση έχει παραγγελίες και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ο πελάτης θα πάει σε ανταγωνιστή».

Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η ΣΕΛΜΑΝ, η μεγαλύτερη ξυλοβιομηχανία κάποτε στα Βαλκάνια η οποία απασχολούσε 1200 άτομα. Το Star βρέθηκε στη Χαλκίδα και συνομίλησε με τον πρόεδρο των εργαζομένων. Ο Αθανάσιος Δερούτης, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ ανέφερε: «Άρχισε να απολύει. Από τότε έγινε μία μεγάλη απεργία, για 40 ήμερες. Τελικά 2 χρόνια έδιωχνε με το 5% και είχαν μείνει 170 άτομα από 750. Το 2012 μας έκανε εκ περιτροπής και ζήτησε ομαδικές απολύσεις. Τι ομαδικές απολύσεις; Για εξυγίανση; Να καταστραφεί ο εργαζόμενος; Και για τι εξυγίανση μιλάμε; Ήδη είχε διώξει 550 άτομα. Πόσα πρέπει να διώξει για να είναι μία εταιρία σε εξυγίανση;».

Στα χρόνια που προηγήθηκαν πολλές ήταν οι εταιρίες που πριν πτωχεύσουν είχαν υποβάλλει αίτημα για ομαδικές απολύσεις (Pirelli, Goodyear και πιο πρόσφατα το εργοστάσιο της Softex, οι εταιρίες Shelman και η Lafarge). Σε καμία από αυτές δ��ν έγινε δεκτό το αίτημα από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας. Κάποιες εξ αυτών μάλιστα δεν κατάφεραν να τεθούν ούτε σε καθεστώς πτώχευσης και οι εργαζόμενοι δεν μπήκαν καν στο ταμείο ανεργίας.

Στη συνομιλία του με το Star, o υπουργός Εργασίας ανέφερε, απαντώντας στην ερώτηση της Κατερίνας Παναγοπούλου για το αν έχει στα χέρια του άλλον φάκελο για ομαδικές απολύσεις: «Δεν έχω ούτε έναν φάκελο. 31 χρόνια που λειτουργούσε το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο καμία επιχείρηση που ο υπουργός αρνήθηκε τη δυνατότητα να κάνει απολύσεις δεν επέζησε. Μετά από 31 χρόνια αναβαθμίσαμε και εκσυγχρονίσαμε το ΑΣΕ. Το μεταστρέψαμε σε έναν ανεξάρτητο θεσμό. Εξαλείψαμε το υποκριτικό εφεύρημα να αποφασίζει ο υπουργός Εργασίας για τη δυνατότητα ή μη μίας επιχείρησης να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση. Είναι μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Οδηγούσε στο κλείσιμο τις επιχειρήσεις».

Εδώ και δύο χρόνια οι 140 πρώην εργαζόμενοι της ΝΕΟΣΕΤ έ��ουν μείνει στο δρόμο, χωρίς αποζημίωση, χωρίς επίδομα ανεργίας.

Ο κ. Γιάννης Χρυσάγης, Πρόεδρος Εργαζομένων NEOSET, δήλωσε: «Πήραμε τον κ. Σπυρόπουλο, είμαστε 140 άτομα θέλουμε να μπούμε στο ταμείο ανεργίας. Πήραμε τις απολύσεις που επιδιώκαμε, ήμασταν όμηροι τόσον καιρό»

Με απόφαση του ανεξάρτητου Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας η Ελληνική Χαλυβουργία είναι η πρώτη επιχείρηση που της επιτράπηκε να κάνει ομαδικές απολύσεις.