Επίθεση στη�� κυβέρνηση για το ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ εξαπολύει η ΕΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη διαμάχη Μητσοτάκη - Λοβέρδου.

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, έτσι ώστε τα δημόσια ΑΕΙ να καταρρεύσουν οικονομικά και λειτουργικά, ακολουθώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η θεατρική παράσταση του άρτι αφιχθέντος υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου και του υπουργού ΔΜΗΔ κ. Μητσοτάκη. Ο «καλός» κ. Λοβέρδος εμφανίζεται να επιθυμεί τη διάσωση των διοικητικών υπαλλήλων από τη διαθεσιμότητα και ο «κακός» κ. Μητσοτάκης να επιθυμεί την πιστή τήρηση των συμφωνιών για μείωση του προσωπικού στο δημόσιο» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει και στους δύο υπουργούς ότι υπάρχει γραπτή δέσμευση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας προς τους τότε απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, για την εξασφάλιση της μη απόλυσης εργαζομένων, χρησιμοποιώντας την ενδοϊδρυματική κινητικότητα και τις νέες θέσεις στα Ιδρύματα. «Η δέσμευση αυτή δεν αποτέλεσε «δώρο» του τότε υπουργού, αλλά κεκτημένο των εργαζομένων, το οποίο και σηματοδότησε μια σπουδαία πρώτη νίκη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικα».

Καταγγέλλει επίσης τους δύο υπουργούς «για την εκ νέου ανατα��αχή στα τραυματισμένα ΑΕΙ και καλεί την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία απολύτως απόλυση. Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι ήδη τραγικά υποστελεχωμένα και δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο για την απώλεια έστω και ενός υπαλλήλου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στην ανακοίνωσή του ότι «συμπαρατάσσεται με το εκπαιδευτικό κίνημα και αγωνίζεται μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους και όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα ώστε τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικα να ανατραπούν στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων».