​Την πεποίθηση ότι η βία είναι ξένη προς τον πολιτισμό μας εξέφρασε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Σ.Βούλτεψη με αφορμή τα επεισόδια με τις καθαρίστριες και τα ματ έξω από το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι «είναι πολύ μεγάλο λάθος και πολύ μεγάλη δυσφήμηση για την πατρίδα μας 1-2 καταδικαστέα και μαύρα περιστατικά να στέλνουν έξω το μήνυμα ότι η πατρίδα μας είναι μία χώρα όπου υπάρχει καταστολή και βία».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι γίνεται έρευνα «και θα πάρουμε τα αποτελέσματα... Έχουμε περιστατικά, αλλά σε σχέση με τον όγκο των διαδηλώσεων και της κρίσης δεν μπορούμε να μιλάμε για χώρα βίας».

Σε ερώτηση σχετικά με την επικοινωνιακή και πολιτική ζημιά η κ. Βούλτεψη ανέφερε ότι «τα 2,5 εκατ. Ελλήνων που παίρνουν 4,5 εκατ. συντάξεις, οι οποίες έχουν περικοπεί, δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν στον δρόμο και να προκαλέσουν αυτή την επικοινωνιακή ζημιά...».

Τέλος, η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε ότι «από τον Μάιο του 2012, που υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα, έχουν γίνει πάνω από 20 χιλιάδες διαδηλώσεις. Βέβαια αυτά που προβάλλονται είναι τα συγκεκριμένα περιστατικά βίας. Η αλήθεια είναι όμως ότι η Αστυνομία έχει ανταποκριθεί. Σκεφτείτε, σε όλη τη χώρα 20 χιλιάδες διαδηλώσεις, όλη ημέρα να διατίθενται πάνω από 150 χιλιάδες αστυνομικοί...».