Την πρώτη συνάντηση μετά την αλλαγή σκυτάλης στο ΥΠΟΙΚ είχαν σήμερα ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που αυτά τα δυο χρόνια με ήλιο, με βροχή είστε πάντα εδώ κι έτσι μπορούσαμε να στείλουμε το μήνυμα στον ελληνικό λαό της οικονομικής πολιτικής. Σήμερα ήρθα να ενημερώσω τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό ��ικονομικών για τις συνομιλίες τις διμερείς που είχαμε στη Γερμανία με τον κ. Σόιμπλε.

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «βγαίνουν αρκετά πράγματα».

Ο κ. Χαρδούβελης από την πλευρά του επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των μέτρων.

«Όλα τα θέματα είναι ανοικτά. Εγώ ως νέος υπουργος πρέπει να ενημερωθώ για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα ακριβώς, τι ειπώθηκε, που βρίσκεται η διαδικασία και να ξεκινήσουμε» ανέφερε για την ατζέντα της σύσκεψης.

Για το α�� υπάρχει κάτι νέο σε σχέση με το θέμα του χρέους ο ΥΠΟΙΚ απάντησε ότι για αυτά τα ιδιαίτερα ζητήματα δεν μπορεί να κανει αναφορά ακομα.

Σχετικά με τα μηνύματα από το Βερολίνο απάντησε ότι «θετικά μας τα ειπε ο κ. Στουρνάρας, τίποτα παραπάνω».

BINTEO STAR