Η οικονομική κρίση ανάγκασε πολλά νοικοκυριά να αλλάξουν την ζωή τους, μεταναστεύοντας σε ακόμη και άλλη χώρα για ένα κομμάτι ψωμί.

Το Υπουργείο Παιδείας έβαλε κάτω τα στοιχεία και έφτιαξε κάποιους συγκεντρωτικούς πίνακες με βάση τις μετεγγραφές ελλήνων μαθητών προς σχολεία του εξωτερικού, αλλά και τις μετεγγραφές μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από σχολεία του εξωτερικού σε ελληνικά γυμνάσια και λύκεια.

Από την μελέτη φαίνεται ότι οι περισσότερες οικογένειες με παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που άφησαν την πατρίδα για ένα καλύτερο αύριο έφυγαν από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και εγκαταστάθηκαν στην Γερμανία. Εκατοντάδες ήταν και οι οικογένειες που εγκατέλειψαν την Ελλάδα και πήγαν για δουλειά και επιβίωση στην Αλβανία. Αρκετοί έφυγαν και σε χώρες όπως η Αγγλία, η Αυστραλία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ, ενώ λιγότερες από 10 οικογένειες έφυγαν για την γειτονική Ιταλία. Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχαν και ζευγάρια που πήραν τα παιδάκια τους και μετακόμισαν σε χώρες όπως το Ιράκ, η Αιθιοπία, η Βοσνία και η Νέα Ζηλανδία!!!!

Συνολικά εμφανίζονται 1.130 οικογένειες με παιδιά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να μετανάστευσαν πέρυσι, ενώ σε άλλο πίνακα που εμφανίζει τις μετεγγραφές από το εξωτερικό προς σχολεία της χώρας μας, υπάρχουν 565 εγγραφές.

Και στον δεύτερο πίνακα η εικόνα που παρουσιάζεται είναι ανάλογη αφού και σε αυτή την περίπτωση οι περισσότερες οικογένειες με παιδιά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που ήρθαν στην Ελλάδα είναι από την Γερμανία και την Αλβανία. Εκατοντάδες οικογένειες ήρθαν και από την Κύπρο, την Βουλγαρία και την Γεωργία στην Ελλάδα για ένα καλύτερο αύριο.

Στα "περίεργα" της υπόθεσης (όσον αφορά τον β πίνακα) είναι ότι υπήρχαν οικογένειες που άφησαν πλούσιες χώρες όπως είναι η Νορβηγία και η Σουηδία για μια άλλη ζωή στην Ελλάδα!!!!

Δείτε περισσότερα στους πίνακες

meteggrafes_pros_exoteriko[1].pdfmeteggrafes_pros_exoteriko[1].pdf

meteggrafes_apo_exoteriko[1].pdfmeteggrafes_apo_exoteriko[1].pdf