«Στριμωγμένος» φέρεται να είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την ενδοκυβερνητική κόντρα που ξέσπασε για τη διαθεσιμότητα των 341 υπαλλήλων των ΑΕΙ, των οποίων η διαθεσιμότητα έληγε σήμερα, από σύνολο 1.136 που έχουν τεθεί υπό αυτό το καθεστώς.

Προσωρινά δόθηκε η λύση της ολιγοήμερης παράτασης με τροπολογία, η οποία κατατίθεται την Δευτέρα στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εντός του σ/κ θα προκηρύξει 600 θέσεις, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να ζητά να επανέλθουν περισσότεροι από 850 διοικητικοί υπάλληλοι, επικαλούμενος οργανόγραμ��α που του έδωσε ο προκάτοχός του Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
188437222.jpg
Ο νέος υπουργός Υγείας φέρεται να είναι «στριμωγμένος» καθώς η κυβέρνηση δεσμεύεται σε αυτούς τους αριθμούς βάσει μνημονιακής υποχρέωσης και για να γίνει δεκτό το αίτημα Λοβέρδου θα έπρεπε να γίνει νέα σχετική διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Άλλωστε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη έστειλε σαφές μήνυμα προς τον Ανδρέα Λοβέρδο, μιλώντας στον Real FM : «Λύση θα βρεθεί οπωσδήποτε. Εμφανίζονται τέτοια προβλήματα σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Γι’ αυτό και επειδή ήταν πολύ πρόσφατος ο ανασχηματισμός και πολύ φρέσκος ο κ. Λοβέρδος στη θέση του, αποφασίστηκε να δοθεί αυτή η παράταση με την τροπολογία. Όταν μπαίνεις πρώτη φορά σε ένα υπουργείο και κάτι πρέπει να κάνεις αύριο, νομίζω δικαιούσαι μια παράταση για να ξαναδείς τα πράγματα».