​Ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα των 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, που λήγει την ερχόμενη Κυριακή, θα δώσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό. Για το λόγο αυτό θα καταθέσει σχετική τροπολογία σήμερα, Παρασκευή, καθώς από τη Δευτέρα όλοι θα βρεθούν εκτός Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος υπουργός Παιδείας, καθώς και για να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις για επανατοποθέτηση στο Δημόσιο, μετά τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζει πάντως τους διοικητικούς των ΑΕΙ, των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει την Κυριακή, σε 341, σε σύνολο 1136.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, επικαλούμενος οργανόγραμμα που του έδωσε ο προκάτοχός του Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, υποστηρίζει ότι πρέπει να επανέλθουν στις θέσεις τους 792 διοικητικοί των πανεπιστημίων και επιπλέον 91 ακόμη, σε άλλα ιδρύματα της χώρας. Πάντως συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέφραζαν αμφιβολίες για την αξιοπιστία του οργανογράμματος αυτού, που –όπως επισημαίνουν- συνέταξαν δυο καθηγητές κι ένας εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι αρχικά στις 7 το βράδυ, ο πρωθυπουργός επρόκειτο να συναντήσει, στο πλαίσιο τω επαφών του με τους νέους υπουργούς, τον κύριο Λοβέρδο, με τον οποίο όμως τα ραντεβού αναβλήθηκε. Αντ’ αυτού ο Αντώνης Σαμαράς, στις 7.15 δέχθηκε τον Κυριάκο Μητοστάκη.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με το νέο υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, με τον οποίο –εκτός των άλλων- συζήτησε και για την αξιολόγηση των δομών και κυρίως την εθελοντική κινητικότητα στην Αυτοδιοίκηση.

Για τα θέματα αυτά, την ερχόμενη εβδομάδα, θα γί��ει συνάντηση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου