Σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΑλέξηΤσίπρα ασκεί το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του, κατηγορώντας τον για διγλωσσία, σχετικά με τη στάση του σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει καταρχήν ότι «είναι φανερή η απογοήτευση του κ. Τσίπρα μετά την αποτυχία της «ανατροπής» που ζητούσε πριν τις ευρωεκλογές, με το χαρακτηριστικό σύνθημα "την Κυριακή ψηφίζουμε, τη Δευτέρα φεύγουν"» και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «δυστυχώς δεν φαίνεται να διδάσκεται από τα λάθη του».

Υποστηρίζει ακόμη η Χαριλάου Τρικούπη ότι «συνεχίζει το δρόμο της πόλωσης, του διχασμού, των ύβρεων και βέβαια της αγαπημένης του διγλωσσίας. Στην Ελλάδα λαϊκίζει, απειλεί, υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια. Στις διεθνείς συναντήσεις συμπεριφέρεται ως το «“ποντίκι που πλέον ούτε καν βρυχάται”» .

Το ΠΑΣΟΚ καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Είναι καιρός όμως να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και η Ελλάδα θα βγει από την κρίση.

Όσο για τις αναφορές του περί Τσιριμώκων και “τοξικού ΠΑΣΟΚ”, τον προτρέπουμε να απευθυνθεί, στους πρώην υπουργούς και βουλευτές που μάζεψε, όπως και στις προσκλήσεις του προς τους βουλευτές για αποστασία, με αντάλλαγμα καρέκλες εξουσίας.

Οφείλει όμως να ξεκαθαρίσει το αν θα ανταποκριθεί στη συνεχή πρόσκληση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, μπροστά στην μεγάλη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την έξοδο από τα μνημόνια”.