Συνεχίζεται και μετά τις εκλογές η αντιπαράθεση της νεοεκλεγείσας πλέον περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου (η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα στις 12/6/2014) με τον απερχόμενο περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, με αφορμή το «πάγωμα» του διαγωνισμού για την επεξεργασία απορριμμάτων και την εισήγησή του να παραιτηθούν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ.

Η κ. Δούρου σε ανακοίνωση της σχετικά με την εισήγηση του απερχόμενου Περιφερειάρχη αναφέρει ότι «το πάγωμα των τεσσάρων διαγωνισμών για τα εργοστάσια επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, συνιστά εκ των ουκ άνευ αναγνώριση της άρτι εκφρασθείσας λαϊκής ετυμηγορίας. Πρόκειται για κάτι το αυτονόητο» και προσθέτει:

«Λιγότερο αυτονόητο και περισσότερο υποκριτικό είναι όμως το γεγονός ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης επιχειρεί να προσαρμόσει την πραγματικότητα και τη νομιμότητα στα δικά του μέτρα και σκοπιμότητες. Ωστόσο ο νόμος είναι σαφέστατος ως προς το χρόνο ανάληψης των καθηκόντων της νέας περιφερειακής αρχής: το άρθρο 114, παρ. 3 του ν. 3852/2010 ορίζει ότι «Η εγκατάσταση του περιφερειάρχη […] γίνεται την 1η Σεπτεμβρίου του έτους διεξαγωγής των εκλογών»)».

Η νεοεκλεγμένη περιφερειάρχης υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση του απερχόμενου Περιφερειάρχη «συνιστά έτσι κίνηση με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων» επειδή κατά την ίδια «ο απερχόμενος ��εριφερειάρχης γνωρίζει ότι ο ΕΔΣΝΑ συγκροτείται από εκπροσώπους του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής - πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει η διοίκησή του πριν από την ανάληψη των καθηκόντων των νέων αρχών. Πριν καν την ανακοίνωση των νέο-εκλεγέντων περιφερειακών συμβούλων».

Στην ανακοίνωσή της η κ. Δούρου καταλήγει:

«Για άλλη μία φορά ανα��εικνύεται, από το ύφος και την ουσία των λόγων του απερχόμενου περιφερειάρχη, το μοντέλο της διοίκησής του – το μοντέλο που καταδικάστηκε και τις δύο Κυριακές των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ένα μοντέλο σύμφωνα με το οποίο οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην των πολιτών, προϊόν ενός ανδρός αρχής, με στόχο την εξυπηρέτηση δικών του προτεραιτήτων. Μακριά από την κοινωνία και τις ανάγκες της. Ένα μοντέλο, με άλλα λόγια, ακριβώς στον αντίποδα εκείνου της Περιφερειακής Παράταξης της «Δύναμης Ζωής», η οποία την Τετάρτη, 11 Ιουνίου, με την ιδρυτική της συνέλευση, έβαλε τις βάσεις ενός νέου υποδείγματος Περιφερειακής Διοίκησης: δημοκρατικής, ανοικτής, συμμετοχικής».