Ενοχλημένος για τις διαρροές περί παρέμβασης του πρωθυπουργού για τις «τσιμπημένες» τιμές σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας έδειξε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

«Οι αυξομειώσεις τιμών παρακολουθούν τη ζήτηση και δεν βγαίνουν με εντολές του ΣΕΤΕ, ούτε κανενός, δεν μπορούμε να παραβιάσουμε αυτό τον κανόνα της ελεύθερης οικονομίας» δήλωσε μιλώντας στον Σκάι.

Ο ίδιος, παραδέχθηκε ότι παρατηρούνται οριακές αυξήσεις στις τιμές των τουριστικών υπηρεσιών που στην Αθήνα φτάνουν και το 10% αλλά υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να ελέγξουμε επιχειρηματίες που αυξάνουν παράλογα τις τιμές. Σε μια χρόνια εξαιρετικής ζήτησης αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και κάποιες τιμές που δεν είναι αυτές που πρέπει να είναι».

Ο κ. Ανδρεάδης αναφέρθηκε και στην αύξηση των τουριστών στην Ελλάδα: «Ας μη γκρινιάζουμε για τη θεαματική επιτυχία της χώρας που δημιουργεί 5.000 νέες θέσεις εργασίας. Είχαμε αφίξεις 20 εκ. τουριστών το 2013, θα έχουμε 24 εκ. τουρίστες το 2017 έναντι του αρχικού στόχου για το 2021, και 19 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα».